Родна ракета №1 Григор Димитров не само ще работи с нов

...
Родна ракета №1 Григор Димитров не само ще работи с нов
Коментари Харесай

Гришо бие шута на Агаси, ще гони титла от Шлема с нов треньор

Родна ракета №1  Григор Димитров освен ще работи с нов треньор, само че ще се откаже от услугите на легендата Андре Агаси , с който работеше през последните няколко години. Това оповестява изданието essentiallysports.com. Както е известно, новият треньор на звездата от Хасково ще бъде Данте Ботини, който, по сходство на предходен негов ментор - Даниел Валверду, е латиноамериканец.

Ботини е аржентинец, прочут е с работата си с Кей Нишикори, а в кариерата си има край на Голям шлем и 11 титли. Новият ментор на Димитров е на 41 години. Официално удостоверение на това съдействие се чака до края на седмицата.

Според essentiallysports.com основната цел на Григор в работата с Ботини ще бъде да направи сериозен удар през 2021 година. Българинът ще се опита да реализира " по-конкретни резултати " през новата година. Очевидно, става въпрос за трофеи, каквито той не е печелил от 2017 година, когато победи във Финалния Мастърс в Лондон. Димитров е завоювал 8 оценки, само че никое от тях не е от шампионат от Голям шлем, каквато е огромната му цел.

Изданието показва, че решението за разлъка с Агаси от страна на 29-годишния тенисист е повлияно от обстоятелството, че американската легенда доста рядко е пътувал с него на шампионати. За последно треньор на Григор Димитров бе чехът Радек Щепанек, само че сред двамата не се получи мечтаната сплав.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР